Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02-18-2007, 07:04   #7
Wernachien

Wernachien's Avatar

Reputacja: 2 Wernachien wkrótce będzie znany
$: 38 441
Cytat:
Napisał Yarot
chodzi Ci w całym wątku o sesje dla graczy, którzy powiedzmy po 5-10 latach grania w jeden system, chcą poznać coś nowego. Nie jest im obca idea RPG, wiedzą jak odgrywać postać, choć nie znają realiów i założeń świata, o którym słyszeli. I oczywiście chcą pograć w solidnej sesji na dobrym poziomie. I tak, takich warsztatów jest rzeczywiście mało. Liczyłem (również po otwarciu warszatów dla MG razem z Kucią i Redką), że takie spojrzenie pociagnie innych. Może jeszcze trzeba poczekać. Na pewno znajdzie się jakiś MG, który też coś takiego zrobi.
Owszem, chodziło mi również o to, by gracze mogli się 'przekwalifikować' Jest to jednak znacznie prostsze u osób, które grają te 5 lat(nie wspominając o 10!) niż u osób, które poznały realia systemu a nie mają okazji sprawdzić ich na forum. Może jestem idealistką, ale głęboko wierzę w to, że jeśli ktoś chce zagrać sesję to sam wkłada w to trochę wysiłku (przy składaniu postaci też można się wiele nauczyć) Głupie, elementarne pytania zawsze się będą zdarzały, ale według mnie jest to kwestia małej praktyki.

Również mam nadzieję, że mistrzowie gry, którzy rozumieją, że dobry gracz nie spada z nieba i nie bierze się znikąd i że na forum pojawi się więcej opcji dla początkujących

Wernachien jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem