Co odwalili ? Postaram się opowiedzieć najkrócej jak mogę. Ja, moja przyjaciółka i jeszcze jeden przyjaciel (NPC) znaleźliśmy mapę do Karak Azgal, starożytnego miasta krasnoludzkiego, gdzie spoczywają baaaardzo drogocenne artefakty, no a Bertold (ten który jest czarnoksięznikiem) ukradł nam tą mapę z pomocą swojego przyjaciela Lestera. My dostaliśmy zlecenie od Imperatora, jednak za pośrednictwem kanclerza, że mamy odnaleźć mapę i udać się do tego Karak Azgal i przydzielił nam jako opiekunkę misji pewną wysoko postawioną szlachciankę, która zostałą też porwana przez Bertolda i Lestera i wykupiona na ich stronę, w ten sposób my poszliśmy do kanclerza, który przydzielił nam kogoś innego i również nakazał ścigać tych ludzi, ponieważ współpracują z chaosem, ot cała historia w wieeeeelkim skrócie
Stąd moje pytania, bo Bertold może się zamieniać w kruka itd. ma magię, a my jako postacie niemagiczne mamy dużo trudniej, biorąc też pod uwagę, że nie uderza w nas a w bliskich. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, napewno je pokażę naszemu MG. I jeszcze pozostało pytanie o CHODU! i o tym pogrzebie, chodzi o te :
Mam jeszcze jedno pytanie jeśli ktoś mógłby odpowiedzieć na temat zdolności chodu! Wtedy mamy prędkość +1, więc jak najlepiej zrobić, że jest się test do przodu, czy osoba od razu ucieka ?
I czy wędrowny czarodziej czarnoksiężnik może niepostrzeżenie zbliżyć się do miejsca pogrzebu gdzie znajdują się mistrzowie magii praktycznie każdego wiatru ?