Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-06-2007, 19:39   #122
Nightcrawler

Nightcrawler's Avatar

Reputacja: 4 Nightcrawler wkrótce będzie znanyNightcrawler wkrótce będzie znany
$: 58 840
1. freud był filozofem co wie już prawie każdy, jego psychoanaliza to filozofia egzystencjalna równa Nietzschemu, czy Kierkegaardowi
2. NIe mówie o teori matrixa tylko solipsyźmie Kartezjusza i jeśli moja droga świat jest złudzeniem to znajdź dowód na istnienie innych ludzi i dowiedź że oni też ulegaja złudzeniu, skoro badania na ludziach mogą być takim samym "odtworzeniem w odpowiednich ośrodkach". Chodzi mi o to że pewnym możesz Ty być tylko tego że Ty jesteś bo pewna mozęsz być tylko tego że Ty myślisz ja i wszsytko w koło możemy być tylko konstrukcjami Twego umysłu i twierdząc :
Tak świat jest złudzeniem, bo bodźce nie docierają bezpośrednio do mózgu, są dopiero odtwarzane w odpowednich ośrodkach, ale nawet jeśli to jest tylko "złudzenie", to jakoś wszyscy ulegamy tym samym "złudnym" prawom -
przeczysz sama sobie - człowiek jest cześcia siata wieć jeśłi swiat jest złudzeniem i tylko jakimś bodźcem przetworzonym przez Tówj umysł nie mozęsz udowodnić, zę inny człowiek istnieje i ulega takim samym ułłudą.

Po filozofii się pokazuje ludziom, by otworzyli swoje umysły i spojrzeć na pewne rzeczy z innej perspektywy również. Dla mnie po Filozofii uczy się tolerancji dla postrzeżen i koncepcji drugiego człowieka.
I patrząc na powyższe uważam,zę by było miło, gdyby filozofia wróciłą do szkół i by to byłą filozofia a nie tylko Etyka czy Historia filozofii.
wiesz ja tam sie nie będe Cie ironicznie obrażał wytykajać Ci obnoszenie sie i udawanie intelektu. Co najwyzęj mógłbym rzec ze jesteś ślepa i ograniczona, nadto dogmatyczna i nie przyjmujesz krytyki.