Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-06-2007, 20:04   #123
pannamaslo

Reputacja: 0 pannamaslo ma wyłączoną reputację
$: 11 278
Freud był niestety fizjologiem i lekarzem, dopiero potem zabrał sięza psychoanalizę...I faktycznie skończył jako filozof.

No tak, a dowiedź mi, że ludzie nie istnieją, bo na razie wszystko wskazuje, że jednak tak... To jest właśnie to urocze bajanie, które jest mało praktyczne.

Nie wiem, gdzie tam jest przecznie samej sobie. Faktem jest, że następuje kodowanie bodźca na sygnał neuronalny, który jest odtwarzany póżniej, a złudne był w cudzysłowiu. Te prawa istnieją, czy się filozofom podoba czy nie.

"Patrząc na powyższe uważam,zę by było miło, gdyby filozofia wróciłą do szkół i by to byłą filozofia a nie tylko Etyka czy Historia filozofii." pewnie że było by miło, większość ludzi po filozofii wreszcie by dostała pracę ( jak już mamy być złośliwi)

"wiesz ja tam sie nie będe Cie ironicznie obrażał wytykajać Ci obnoszenie sie i udawanie intelektu. Co najwyzęj mógłbym rzec ze jesteś ślepa i ograniczona, nadto dogmatyczna i nie przyjmujesz krytyki." Wiesz, uwielbiam ten argument - śwaitły, oczytany filozof uczy ciemnych ignorantów prawd o świecie, których się naczytał u Tatarkiewicza. Domorosły psycholog, który wie wszystko o snach i procesach psychicznych... Kto tu udaje intelekt i nie przyjmuje krytyki?

Tym optymistycznym akcentem kończę tę mało produktywną dyskusję, bo ktoś gotowy mi jeszcze bana dać za ingorancje. Wracam do przyziemnych rzeczy i studiów, wymagających może mniejszego dla Cebie intelektu, ale za to jakże pożytecznych.

Zdravim!

Jedna czysta owca może zatruć życie całej parszywej owczarni.
pannamaslo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem