Dawno dawno temu w roku 2005 forum lastinn posiadało grę na przeglądarkę.
Gra była niedopracowana, brakowało ludzi do zarządzania ( hi Yarot

<- ten Pan zrobił ją prawie sam). Główne założenia do poruszanie się po świecie, walczenie z potworami, i innymi graczami, zdobywanie expa i wypełnianie questów. Pomimo wielkich wstępnych planów nie wyskoczyliśmy zbytnio na + z tym dodatkiem, jednak obiecałem, że w wersji 3.0 pojawi się nowy SoE (Shadow of Elements) , poprawiony, wypasiony, z większymi możliwościami.
Zbiegi okoliczności, prywatne sprawy oraz fakt, ze skupiliśmy się bardziej na promowaniu sesji rpg spowodowały, że termin odpalenia wciąż sie odwlekał.
Wszystko doszło do momentu, kiedy okazało się, ze jedynym wyjściem na dalszy rozwój forum jest przeskoczenie na inny skrypt, który otwiera także nowe możliwości co do ponownego wprowadzenia SoE do obiegu.
Jednak aby uniknąć losu poprzedniej wersji, postanowiłem rozplanować pracę na poszczególne etapy. I tak oto nadszedł czas, kiedy to Wy decydujecie o kierunku, w którym gra ma się rozwijać.
Wątek ten będzie służył do komunikacji pomiędzy nami - zespołem kierującym grą a Wami - naszymi graczami.
Pierwszą niezwykle istotną sprawą jest świat w którym będzie rozgrywała sie akcja. Silnik przygotowany jest pod świat fantasy, więc macie wybór tylko pomiędzy światami miecza i magii. W pierwszej edycji SoE postawiliśmy na świat autorski - podejrzewam, ze tak naprawdę nie zdawaliśmy sobie sprawy z ogromu pracy , którą trzeba włożyć w stworzenie wszystkiego od samego początku. Częściowo się to udało (Y. z Milly stworzyli autorski bestiariusz, przedmioty magiczne i mnóstwo innych rzeczy, tego naprawdę było wiele!) Jednak chyba właśnie Świat był słabym elementem - konieczność wymyślania miast, lokalizacji od samych podstaw.
Zdecydowałem sie na wprowadzenie realiów znanych z systemów rpg czy też książek - Wasze propozycje powinny zawierać światy ogólnie znane.
Mój typ to świat Warhammera, jednak zdaje sobie sprawę, ze nie każdemu może on pasować.
Teraz wprost:
W realiach jakiego świata rozgrywać ma się SoE 2.0 ?
Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę z tego, że im większa Wasza aktywność w tym temacie, tym szybciej gra znajdze się w Waszych łapkach

Pozdrawiam.