Cytat:
Napisał Wernachien Zupełnie nie rozumiem mechanizmu w jaki z pisania postów i posiadania bloga miałyby powstawać pieniądze :P Może mi to ktoś łopatologicznie wyłożyć? |
Nie chodzi o posiadanie bloga (którego można skasować jak już dostaniemy potwierdzenie o przyjęciu do Adsense), ale to, że po wpisaniu tych cyferek po 'pubie' adsensowym do profilu, w temacie, który jest założony przez ciebie jest ileś procent (Soli wyżej opisał), że reklama będzie z Twoim pubem, a więc jeśli ktoś w nią kliknie (lub jeśli to reklama obrazkowa - to będzie odpowiednia liczba odsłon) to dostaniesz za to kaskę na konto adsensowe. Tamten blog jest tylko jakim "obejściem, szybszą drogą" do bycia zatwierdzonym w Adsense, a więc do możliwości zarabiania.
Cytat:
|
Jak rozumiem wskazane jest aby użytkownicy forum założyli blogi i zrobili wszystko to co wyżej opisałeś?
|
Zakładanie bloga to, jak wyżej wspomniałem,
chyba jeden z szybszych sposobów na dostanie się do Adsense nie posiadając własnej strony (a wymagania mają chłopaki, bo w necie jest wiele tematów z pytaniami ludzi czemu odrzucili ich stronki). Czy wskazane? Myślę, że to decyzja każdej osoby czy chce się w to bawić czy nie, wątpię żeby Soli napisał co ludzie mają robić - jak ktoś nie będzie chciał się w to bawić to zostanie więcej kaski na serwer i domenę.
Cytat:
Napisał Tahu-tahu 2 - Odnośnie zakładania sobie konta AdSense:
* czy każdy powinien założyć je na główny url forum?
* czy swój numer pub otrzymamy po zatwierdzeniu formularza przez Google i dopiero wtedy AdSense będzie w naszych przypadkach działać poprawnie? |
Nie powinno się (nie wolno?) podawać adresu forum. Tam przecież jest wyraźnie napisane, że to ma być strona gdzie są Twoje reklamy (tylko Twoje), a tutaj one są tylko w Twoich tematach (losowo ze 'zwykłymi'). Dlatego powstało tamto HowTo z zakładaniem bloga z opisem jak to zrobić, kiedy nie ma się swojej strony. (jak porównasz zrzut ekranu z tego ostatniego białego formularza w HowTo z tym, w którym miałeś do wpisania adres strony gdzie umieścisz reklamy to zobaczysz, że jak zrobisz to z blogiem, to nie ma tego pola od adresu strony).
Cytat:
Napisał Mira Boję sie po prostu, że dodatek w postaci reklam już całkiem mnie pogrąży. Czy ktoś może rozwiać moje wątpliwości? |
Te reklamy są już od jakiegoś czasu, ale do pobrania jest niewielka ilość tekstu (bardzo rzadko trafia się obrazek), więc przy ogólnym rozmiarze strony ta ilość jest w granicy błędu. (czyt. wpływ na ogólne ładowanie strony jest minimalny/znikomy/ledwo zauważalny)