Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04-04-2007, 15:39   #6
Fistus

Reputacja: 5 Fistus wkrótce będzie znany
$: 34 514
Cytat:
Napisał Wernachien Zobacz post
Zupełnie nie rozumiem mechanizmu w jaki z pisania postów i posiadania bloga miałyby powstawać pieniądze :P Może mi to ktoś łopatologicznie wyłożyć?
Nie chodzi o posiadanie bloga (którego można skasować jak już dostaniemy potwierdzenie o przyjęciu do Adsense), ale to, że po wpisaniu tych cyferek po 'pubie' adsensowym do profilu, w temacie, który jest założony przez ciebie jest ileś procent (Soli wyżej opisał), że reklama będzie z Twoim pubem, a więc jeśli ktoś w nią kliknie (lub jeśli to reklama obrazkowa - to będzie odpowiednia liczba odsłon) to dostaniesz za to kaskę na konto adsensowe. Tamten blog jest tylko jakim "obejściem, szybszą drogą" do bycia zatwierdzonym w Adsense, a więc do możliwości zarabiania.

Cytat:
Jak rozumiem wskazane jest aby użytkownicy forum założyli blogi i zrobili wszystko to co wyżej opisałeś?
Zakładanie bloga to, jak wyżej wspomniałem, chyba jeden z szybszych sposobów na dostanie się do Adsense nie posiadając własnej strony (a wymagania mają chłopaki, bo w necie jest wiele tematów z pytaniami ludzi czemu odrzucili ich stronki). Czy wskazane? Myślę, że to decyzja każdej osoby czy chce się w to bawić czy nie, wątpię żeby Soli napisał co ludzie mają robić - jak ktoś nie będzie chciał się w to bawić to zostanie więcej kaski na serwer i domenę.

Cytat:
Napisał Tahu-tahu Zobacz post
2 - Odnośnie zakładania sobie konta AdSense:
* czy każdy powinien założyć je na główny url forum?
* czy swój numer pub otrzymamy po zatwierdzeniu formularza przez Google i dopiero wtedy AdSense będzie w naszych przypadkach działać poprawnie?
Nie powinno się (nie wolno?) podawać adresu forum. Tam przecież jest wyraźnie napisane, że to ma być strona gdzie są Twoje reklamy (tylko Twoje), a tutaj one są tylko w Twoich tematach (losowo ze 'zwykłymi'). Dlatego powstało tamto HowTo z zakładaniem bloga z opisem jak to zrobić, kiedy nie ma się swojej strony. (jak porównasz zrzut ekranu z tego ostatniego białego formularza w HowTo z tym, w którym miałeś do wpisania adres strony gdzie umieścisz reklamy to zobaczysz, że jak zrobisz to z blogiem, to nie ma tego pola od adresu strony).

Cytat:
Napisał Mira Zobacz post
Boję sie po prostu, że dodatek w postaci reklam już całkiem mnie pogrąży. Czy ktoś może rozwiać moje wątpliwości?
Te reklamy są już od jakiegoś czasu, ale do pobrania jest niewielka ilość tekstu (bardzo rzadko trafia się obrazek), więc przy ogólnym rozmiarze strony ta ilość jest w granicy błędu. (czyt. wpływ na ogólne ładowanie strony jest minimalny/znikomy/ledwo zauważalny)

Fistus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem