Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 17-11-2016, 18:45   #64
sunellica
tajniacki blep

sunellica's Avatar

Reputacja: 1 sunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputacjęsunellica ma wspaniałą reputację
TYDZIEŃ 3

Szczep: Black Spiral Dancers

Tytuł przepisu: Apocalypse Cheesecake

Ocena smakowitości: wyciągnęłam średnią 3,90

Recenzja:
Spód jest super… Oczywiście nie znalazłam Popin Candy ale użyłam zwykłej oranżady pomarańczowej w proszku. Zadziałała. Wszystkim pasował smak oraz przyjemne musowanie na języku.

Krem jest genialny. Zwłaszcza po wyjęciu z zamrażarki, ale wydaje się jednak zbyt przytłaczający. Nie mdły… ale jakby dominujący nad spodem.
Wszystkie kobiece testerki stwierdziły, że wolałyby, gdyby było go mniej.
Facetom zaś całość smakowała i nie mieli żadnych zastrzeżeń.

Sam przepis jest prosty i mało wymagający. Osobiście zmodyfikowałabym dwie rzeczy. Po pierwsze nie chłodzić ciasta w lodówce a właśnie w zamrażarce (następnie kroić gorącym nożem!), po drugie… dałabym mniej masy serowej bo intensywność ciemnej czekolady syci i potrafi przytłoczyć każdego słodyczożercę (zwłaszcza, że w serowej części nie ma prawie cukru)

Przepis a wyobrażenia o szczepie:
No nie wiem, nie wiem… To te feministki nie? Zważywszy, że to właśnie kobiety dały najkrytyczniejszą ocenę stwierdzam, że trochę nie pasi :P <- właśnie się dowiedziałam, że to nie one… widać jak się znam na kłakach

FOTO KUPY

TU JUŻ LEPIEJ

Ostatnio edytowane przez sunellica : 17-11-2016 o 19:28.
sunellica jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem