Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 06-18-2007, 16:09   #271
SG

SG's Avatar

Reputacja: 2 SG wkrótce będzie znany
$: 16 831
Hmm... jestem za leniwa, żeby mi się chciało wypisywać tu wszystko, czego słucham, więc może krótko o tym, co ostatnio gościło w moich głośnikach/słuchawkach i o tym, co gości prawie zawsze.

Generalnie bardzo lubię takie wytwórnie jak Warp Records (np. Aphex Twin, Autechre; ostatnio Plaid, Broadcast, Nightmares On Wax, Boards Of Canada...), Ninja Tune (ostatnio Jaga Jazzist, Bonobo, The Cinematic Orchestra, Amon Tobin; czasem Yppah, Skalpel...) czy, z trochę innej beczki, Coldmeat Industry (Raison D'etre, Ordo Rosarius Equilibrio, Mortiis, Coph Nia...) i zawsze jakiś wykonawca z tych labeli znajduje się na mojej playliście. Poza tym lubię też muzykę twórców skandynawskich (o, i wytwórnia Fatcat Records) typu Sigur Ros, Mum, Bjork, Royksopp, Bel Canto, Biosphere. Często słucham też trip-hopu (Massive Attack, Portishead).

Z OSTów m. in. vangelisowy "Blade Runner", "Pi", "Requiem For A Dream", a ostatnio "Cowboy Bebop", soundtracki Zbigniewa Preisnera i "Ghost In The Shell".

Z wymienionych wcześniej: najczęściej Tool, A Perfect Circle i Pink Floyd.

Poza tym ostatnio:
Na jazzowo... Tomasz Stańko Quartett, Leszek Możdżer i, jak pisałam, 3 OST do Cowboya Bebopa (chociaż z jazzu to częściej nujazz (albo future- jak kto woli, np. wrocławski Skalpel)
Na ambientowo/darkambientowo, industrialowo... Lustmord, Inade, Coil, Dead Can Dance, Robert Rich i wspomniany Biosphere
Na gotycko... Closterkeller
Inne... Diary of Dreams, KAT, R.E.M., Beastie Boys, Moloko

Żeby nie było nieporozumień, przy określaniu gatunków zwykle sugeruję się stroną Discogs

To taka najbardziej znacząca część

Więcej informacji można znaleźć pod nickiem sg_90 na moim profilu LastFm.pl.

Ostatnio edytowane przez SG : 02-08-2008 o 12:43.
SG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Reklama