Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 06-26-2007, 17:07   #3
Marok

Reputacja: 0 Marok nie jest za bardzo znany
$: 12 179
Tak tylko pomyśl o tym, że czasem gracz też ma jakieś modyfikatory/umiejętności dające ulgi w rzutach. Test na celność (przykład, czyli nie jest z żadnego systemu):
Łucznik celuje w uciekającego wroga. Celność niby przypadkowa, ale Łucznik ma dodatkową ulgę od skilla Strzelanie z łuku równą +2. Czyli moneta tu nie podziała, bo tam nie ma uwzględnionej kary za wroga w ruchu (np.: -1k20) ani modyfikatora od umiejętności Łucznika (+2). I kapa.

Ale moneta to też duże udogodnienie i skrócenie rzutów "na 1k8, 1k10 i 1k12" gdyż rzut na zakres w tych wypadkach może być spokojnie zastąpony monetą.

PS. Ja to jednak mam inaczej - raz udało mi się w wesołym miasteczku znaleźć dwie k6, a nigdzie i nigdy nie znalazłem nawet złamanego grosza (a moi koledzy znajdują czasem nawet po 20 złotych (a jeśliby zliczyć grosiki, które koleżanka znajduje po drodze do szkoły od dzieciństwa to może uzbierałoby się około 50 zł). Czyli ja łatwiej znajduję kostki niż 5 złotówki (historia, w której ja nie widziałem 5 zł leżących NA ŚRODKU ulicy, a kolega obok zabrał wszystko)

Ostatnio edytowane przez Marok : 06-26-2007 o 17:10.
Marok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem