Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07-11-2007, 12:14   #3
Skin_Poznań

Reputacja: 3 Skin_Poznań ma wyłączoną reputację
$: 11 884
Ciekawy pomysł z tym 1000 osobowym statkiem rzecznym Może jestem maruda i buc ale nie za bardzo wyobrażam sobie statek tych rozmiarów(mówię o wygodnym statku pasażerskim z różnymi wygodami jak opisałeś). Miałem okazję(wczoraj) płynąć mało wygodnym ,praktycznie bez wygód statkiem powiedzmy wycieczkowym Wszyscy ludzie na pokładzie liczyli 106 osób a statek nie był mały i sięgał naprawdę głęboko pod wodę.Do tego dochodzi fakt ,iż był to statek motorowy więc problem z bandą niewolników machających wiosłami został rozwiązany.A jak Ty to widzisz? Czy to statek parowy czy zaprzężono do niego z 30 ogrów? Kończąc offtop napiszę mój prosty pomysł na przygodę do WH .

Tak jak większość moich pomysłów bierze się z przeglądania timeline'ów i innych pierdołek tak samo ta. Ostrzegam ,że jest to jedynie szkielet do dłuuugiej kampanii

Gracze wcielają się do oddziału najemników(ponad 200 ludzi) najętych przez jednego z tamtejszych Bretońskich książąt. Jaśnie oświecony chce pomóc swojemu nieudolnemu kuzynowi z problemem "jesiennej zieleni" ,przy okazji zdobyć jego włości(znajdujące się nieopodal Black Gulf) za czym idzie zdobycie cenionych w Tilei,Estalii,Bretonii i wielu innych dojść do bursztynu i paru innych ciekawych rzeczy...

Sami gracze mogą wcielić się w :
-najemników wszelakiej maści(najlepiej nie będących wojskowymi ,żeby mieli w miarę swobodę ruchów)
-ktoś gra giermkiem rycerza będącego na służbie u Bretońskiego wielmoży
-ktoś gra zausznikiem/krewnym pana księcia i zostaje mianowany nie-wojskowym dowódcą wyprawy

Sama gra polega na podróżnych przygodach połączonych z małą kampanijką bitewną oraz (jeżeli gracze dożyją) bawienie się w kombinacje z zdobytą już twierdzą. Jest tutaj mało miejsca na biegania za potworami i na dziwne zagadki. Za to dużo interakcji między graczami,intrygowania co później przeradza się w rpg ekonomiczne -czyli zarządzanie podstępnie zagarniętymi ziemiami i zdobywanie wpływów etc.
Pomysł lekki,prosty(żeby nie mówić prostacki)i przyjemny.Dla graczy lubiących coś po za błądzeniem po lochach i RPG(Roz...b Potworowi Głowę) może być ciekawie.
Pozdro.

Skin_Poznań jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem