Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07-28-2007, 12:16   #16
Chrapek

Chrapek's Avatar

Reputacja: 2 Chrapek wkrótce będzie znany
$: 81 179
Wowo to się nazbierało. Ok, to po kolei:
1. Foliescu - tak jak napisał to Extremal - pomysł wyszedł pewnego pięknego popołudnia przy browarze na zasadzie pytania: "A jakby tak wyglądał Fallout w polskich realiach?". Od razu zastrzegam, że tak słodko i kolorowo jak w Falloucie to tutaj nie będzie.
Czemu się denerwujemy? Bo nie zdążyłeś przeczytać nawet początku sesji, która się jeszcze nie zaczęła, a już chcesz nas oskarżyć o plagiat . Trochę pokory! Tak jak pisał Revan - sam pomysł nie jest ani świeży, ani nowy, tak jak i wszystkie postapokaliptyczne wizje, ale my postaramy się dodać oryginalne elementy, tak żeby sesja była jak najciekawsza.

Cytat:
Jak rozwinięta jest technologia.. czy przyjdzie biegać po ruinach z laserowym pistoletem czy poczciwym kałachem? W którym roku spadły bomby?
W całej rozciągłości zgadzam się z Extremalem. Mamy tu do czynienia ze cywilizacją cofniętą do epoki średniowiecza - co poniektórzy dysponują jedynie strzępami "w miarę" nowoczesnej technologii.

Teraz Revan, odpowiadając na Twoje pytania:
W założeniach akcja sesji toczy się około dwadzieścia-trzydzieści lat po wojnie. Nie jestem biologiem, ale według mnie, lwia część mutantów nie zdołała by się w tak krótkim czasie przystosować do życia i prawdopodobnie by umarła.
Jeżeli jednak zaprezentujesz jakąś ciekawą postać (powiedzmy, jakieś drobne niezwykłe zdolności, ale niekoniecznie od razu trzecia ręka - czytałeś na przykład Phillipa K. Dicka?) to z chęcią Cię przyjmę.

Chrapek jest offline