Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07-31-2007, 20:12   #4
Yaneks

Reputacja: 0 Yaneks nie jest za bardzo znany
$: 9 541
corenick, proponuję gruntownie przeczytać HP, zanim zaczniesz komentować cudzy system. W komentarzach do mojej sesji napisałeś, że Syriusz nigdy nie wszedł do dormitorium Gryffindoru. BZDURA. Wszedł raz, raz mu się nie udało i pociął Grubą Damę, a za drugim razem krzywołap ukradł dla niego hasła na cały tydzień.
Skąd wiesz, czy Avada Kedavra ma swój odpowiednik w innych językach?
Skąd wiesz, że Bogin to istota nieżywa? Chyba nie mógłby się poruszać ani wykonywać żadnych innych ruchów, no chyba że mam jakiś wypaczony pogląd na słowo życie.

Cytat:
Co ma avadakedavra do jakis dziwnych "puntkow strachu"? Przeciez to zaklecie wywolywalo smierc natychiastowa, niekoniecznie zwiazana ze strachem. Rozumiem ze probujesz przepchnac swoje reguly nad tymi, ktore w HP istnieja.
Kto ci to powiedział? Przepchnąć reguły? Lol. Mogę się już śmiać? Zią, jakbyś przeczytał HP 7 tobyś się dowiedział, że Lord Voldemort nawalił Harry'ego Avadą Kedavrą, a Harry przeżył. W dodatku Voldemort także dostał i został oszołomiony, obaj obudzili się w tym samym momencie.

Cytat:
Reszty przyznaję bez bicia juz nie czytałem. Chociaż nie, mam jedno pytanie. Jaką broń mozna miec na glowie ?
Proste - nie można mieć broni na głowie, chyba że inaczej zadecyduje MG. Tutaj nie ma z góry określonej zasady.

Cytat:
Jeśli wziaść pod uwage rachunek prawdopodobieństwa, atak "normalny" i atak szarżą niczym się nie różnią.
Nie, jeżeli bierzemy to na taką skalę, jaką przedstawiłeś/łaś. Walka zazwyczaj nie trwa nawet 10 tur, chyba że gracze naprawdę będą mieli pecha. Jednak nie przewidziałem aż takich curiosów jak walka na kilkanaście tur. Bardziej dostosowałem walkę jako atrakcję, która nie powinna mieć miejsca zbyt często.

Cytat:
Tego, że każda broń zadaje tyle samo obrażeń nie mam po prostu siły.
Tutaj wzorowałem się na opcji "Broń improwizowana" z WFRP gdzie niezależnie od tego, czy bijesz nogą od krzesła czy szafą, i tak zadasz obrażenia z taką samą siłą.

Cytat:
eśli Yaneks nie zaskoczy czymś pozytywnym w dalszych częściach, system jest niewart nawet czasu jaki się poświęci na jego przeczytanie.
Postaram się to poprawić, miło słyszeć nawet negatywny komentarz (pod warunkiem że pochodzi on od osoby orientującej się w świecie, a nie taki corenick).

Yaneks jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem