Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08-21-2007, 09:57   #10
Kelly

Kelly's Avatar

Reputacja: 6 Kelly jest po prostu świetnyKelly jest po prostu świetnyKelly jest po prostu świetnyKelly jest po prostu świetnyKelly jest po prostu świetny
$: 190 919
Z WoDu zajmowałem się długo Mage'm oraz gram obecnie w Vampire: Dark Ages. Wilkołaka tylko liznąłem. Sądzę stereotyp wynika z powtarzających się doświadczeń. Czyli wampir musi być zły i morderczy? Cóż, ja do Mrocznych Wieków stworzyłem sobie wampira religijnego, rycerskiego, bardzo ludzkiego.

Cóż, zgadzam się z Maczkiem, że stereotyp nie powinien być często łamany. Zresztą często także normalnie myślimy stereotypowo. Tym bardziej więc możemy spowodować zaskoczenie innych, kiedy natkną się na coś totalnie odmiennego. Byle nie przesadzić. Kojarzy mi się bowiem następująca rozmowa pomiędzy dwoma znajomymi:
Jeden opisując jakiś scenariusz sesji rzucał:
- Wiesz, to był taki odmienny od stereotypu rycerz. Nie zalecał się do dam, nie był rycerski, ale właśnie mroczny, dumny, szukający potęgi.
Natomiast drugi odpowiedział:
- Czyli właśnie stereotypowy. O rety, kiedy ja ostatni raz widziałem w jakiejkolwiek sesji normalnego szlachetnego rycerza? Chyba bardzo dawno.

Kelly jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem