Lol ale śmieszny temat
powiem tak nigdy nie widziałem kiepskiego MG i dobrej historii. Te rzeczy się łączą (dobry mg wymyśli dobrą historię, albo doda ciekawe wątki, zaanimuje npców) a właśnie, w pytaniu głównym spłyca problem, wszak nie jeden aspekt ma znaczenie.
MG -> z pewnością jest ważny, bo to on wpływa na pozostałe aspekty, dobiera historie, opowiada/pisze, dba o muzykę i bajery.
Gracze => Ha kto by przypuszczał, ale gracze mogą pomóc, widziałem już jak nawet banalną historyjkę z MG początkującym gracze podnosili na przyjemne odgrywanie postaci.
Fabuła ->faktycznie fajnie gdy nie jest to tylko znajdź zabij przynieś, ale tak właściwie w sesje typu przeżyj jak najdłużej też gra się przyjemnie
BN - > czyli jeśli są czymś więcej niż "gościem dającym zleceniem" " kobietą która wie że to wszystko wina skavenów" niech mają iskre życia, przeszłość. Ja np lubie co ważniejszych bnów rozpisywac na statsy, historie, znajomych i cichaczem prowadzić ich historie, czasem gracze odgrywają jakąś tam zagadkę a czesem nie.
Klimat -> nie jestem fanatykiem żadnego stylu, ale dobrze gdy MG i BG mają wspólne zdanie w co grają. Czy jest to przygoda mhroczna i tajeeemnicza czy jest to zabawa .