Cytat:
|
Ja też się zgłaszam, ale mam jedno pytanie - można opis wyglądu tych Proarchidów?
|
Proarchidowie są osobnikami wysokimi (średnio około 200 cm wysokości). Mają skórę kamiennego koloru, która z wiekiem twardnieje. Na twarzy widnieje para świecących na żółto bądź na czerwono oczu. Mają ostre zęby, które chowają się i nie wystają poza usta (nie tak jak u orków). Poruszają się na dwóch nogach, zakończonych czterema pazurami. Dłonie mają pięciopalczaste z kciukiem umożliwiającym normalny chwyt. Zwykli jako odzież wierzchnią nosić szare szaty. Hmmm... Trochę wyglądają tak:
http://ghost.planets.gamespy.com/images/protoss.gif, czyli jak protossi ze Starcrafta, ale nie mają takich bajeranckich ostrzy
Cytat:
|
Chciałbym zagrać nieumarła Wampirzycą czy jest to możliwe czy nieumarli to jedynie szkieletory i ghule?
|
Nieumarli to nie tylko szkielety i ghule. Nieumarli są po prostu ożywionymi szczątkami wielu ras. Przy tworzeniu nieumarłego prosiłbym jeśli łaska o napisanie z jakiej rasy został ożywiony. Możliwe jest granie wymyśloną przez Ciebie postacią, nieumarły może być zarówno szkieletem, czy zwykłym zombie, jak również wampirem, czy liczem (w przypadku maga).
Cytat:
|
Jeżeli już można grać Vampem to czy jego pazury zadaja jakies ciekawe obrazenia
|
raczej nie sądzę
Cytat:
|
czy sa jakies bronie typu kastety ktore by wzmocnily atak golymi rekami?
|
Jak masz kastet, to już nie walczysz gołymi rękoma

Co do takiej klasy broni to nie przewidziałem, ale dla graczy wszystko. Możliwe, że jako jakaś specjalna broń zostanie wprowadzony jakiś Khatar, albo naręczne ostrza, czy coś w tym stylu.
Cytat:
|
Gdy doczekam się odpowiedzi zabiore się za karte
|
Do dzieła
Cytat:
|
Można może potem uczyć się zaklęć ze szkoły innej niż początkowa?
|
Wszystko zostało opisane. Nie nadarmo przy każdej czarującej profesji jest typ magii. Co do magii jasnej to też napisałem obok niej kto może się jej uczyć. Co do magii szamańskiej i kapłańskiej też wszystko zostało wyjaśnione
Cytat:
|
Są jakieś umiejętności jeszcze? Nie wiem, np. leczenie (niemagiczne), wiedza itp.?
|
Jasne, jazda konno, pływanie, gotowanie, walka mieczem, ale to rozwiązane zostało w inny, bardziej spontaniczny sposób, gdybym miał wszystkie te zwykłe umiejętności opisywać, to bym tej rekrutacji nie skończył, a i za dużo byłoby potem mechaniki. Tak więc umiejętności niemagiczne traktowane są bardzo spontanicznie. Nikt nie musi zapisywać swoich niemagicznych umiejętności. Na podstawie rasy i klasy MG będzie wiedział.
Cytat:
|
Są jakieś umiejętności związane z konwersacją?
|
Od tego jest charyzma, czyli w sumie są. To ta cecha najbardziej się tu liczy.
Wasze cechy zostaną wpisane do KP na podstawie Waszej klasy.
Cytat:
|
Nie istnieje magia psioniczna, telepatia, telekineza itp., czy nie można jej się uczyć?
|
Umiejętności psioniczne są właściwe rasie proarchidów (tylko). Poza czytaniem w myślach inne akcje psioniczne będzie można czynić (oczywiście tylko jako proarchid) spontanicznie, np chcąc przesunąć jakiś przedmiot. Psionika nie wymaga używania energii mana. Tylko nie myślcie, że proarchid wszystkim na około włada, rzucając przedmiotami siłą woli na lewo i na prawo i czytając we wszystkich umysłach. Takie coś wyczerpuje go tak bardzo jak przeciętnego człowieka, całodzienna praca na budowie (nie w Polsce).
Cytat:
|
Jak się przekłada zręczność i siła na walkę? Bo jak już opisałeś obrażenia itp. to może i to jakoś opiszesz...
|
Siła daje bonus do obrażeń, im wyższa tym większą wartość do obrażeń zadawanych przez bohatera się dodaje. Zręczność ma wpływ na możliwość wykonania uniku i walkę na dystans (łuki, kusze). Po kilku pierwszych walkach i ich zapisie doskonale wszystko zrozumiecie.
Cytat:
|
Nie ma umiejętności alchemia i zielarstwo????
|
Patrz odpowiedź na Twoje drugie pytanie.