Wątek: Izamal
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 09-13-2007, 20:17   #4
Pacal II

Reputacja: 2 Pacal II jest na bardzo dobrej drodze
$: 9 499
a)Dinozauroludzie w moim świecie mają sporą szczękę (uzębioną), oraz małe skońne oczy. Mają też proporcjonanie krótsze nogi od nas. Mają ogon, lecz jest bardzo małych rozmiarów. Chodzą wyprostowani, choć mają ugięte nogi. Są też pokryci piórami a nie łuskami. Nie nazywajcie ich jaszczuroludźmi!!! już bardziej pasuje mi Ptakoludź lecz najlepiej po prostu Izamalczyk.

Kiedyś miałem koncepcję, że Izamalczycy nie mają wcale prostą podstawę lecz taką jak trodon od samego początku. Lecz tudno byłoby im trzymać przedmioty czy bronie w przednich łapach.

b)Cóż magia jest mocą, którą posiadają kapłani. Bierze się on od bogów, i wymaga opanowania i poszerzania wiedzy. Pozwala on na manipulowanie ciałami, lecz nie na tworzenie z niczego. Postaram się później więcej napisać.

c)Zdanie później jest już opisane,

d)Cóż w Faerunie czy innym świecie też jest system kastowy :\. Lecz rzeczywiście raczej nie znajdziesz drużyny, w której byłby wysokiej klasy kapłan i jakiś prostacki myśliwy. Ale mogą być różne zestawy:
Kapłan nowicjusz, żołnierz i architekt czyli z wyższej kasty. Z niższej kasty banda myśliwych i znachor. Albo np.: banita, zbiegły niewolnik i bandyta.
Trzeba tylko pomyśleć

d) Poprawiłem

e) Może dla ciebie zbędnych. Cóż jak nie masz wyobraźni to sobie raczej nie wyobrazisz. Co znaczy P 19?

Pacal II jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem