Yarot, jesli nie chcesz przesłodzone a Miyazakiego, obejzyj Grave of Fireflies (Hotaru no Haka).
Ja za to zaczełam Speed Grapher - ale też nie moge przebrnąc - na wakacje lepsze cos lekkiego. Toteż teraz oglądam
Vision of Escaflowne TV - takie fantasy, stare (1996, widac po animacji) ale jare

Troszke mi przypomina 12 Kingdoms (ktore jest o wiele lepsze, choc animacja ciut podobna). Jak ktos widzial film VoE, serial to 'inna opowieść' czyli troche zmieniona fabula i zakonczenie pewnie tez

Tu jest
oficjalna strona we flashu gdzie mozna posluchac pięknej piosenki (muzyką do filmu zajęła sie Yoko Kanno więc to mówi samo za siebie).
Tu jest w HTMLu. Można tez obejzec teasery i trailer.

Łeeee.... przez przeglądanie galerii sobie spoiler zrobiłam

Reszta na
We Love Anime- "A girl haunted by illusive visions of what may come to pass ...
A white dragon mounted by a young warrior king of a ravaged country ...
A world entrenched in a dark age of warring clans, kingdoms, and empires ."
Wonderful Days Hotaru no Haka [ Dodano: 2005-08-10, 16:20 ]
Kolejna pozycja na mojej liscie:
Tsubasa Chronicle - nowa anime ze stajni CLAMPa. Chociaz rysunki nie są zbyt "clampowate", nadal jest sliczna animacja, jak rownież muzyka Yuuki Kajiury, ktora klimatem bardzo kojarzy mi się z .hack//SIGN. Jak dla mnie bardzo fajnym motywem jest to, że bohaterowie podrózując po roznych swiatach spotykają... bohaterow innych anime Clampa (głównie z X-1999, ale nie tylko) w roznych wcieleniach !! Cool

polecam dla dziewczyn, szczerze mowiąc, milutka, romantyczna i nastrojowa anime
Trailer oraz
galeria