| Cała wasza ósemka znalazła się już w środku dziwnego pokoju, który wydawalo by się że staje się jaśniejszy za każdym razem kiedy was tu przybywało, a może to tylko złudzenie? Nari-q (jeśli to kogoś obchodzi) wygląda na zdrowego, najwyraźniej nieprzytomność była spowodowana szokiem.
- Masz jakiś pomysł? Wiedziałeś jak otworzyć wieżę, to może wiesz jak otworzyć te wrota?
-Ja nie wiedziałem jak otworzyć wieżę... swoją drogą sami pogłówkujcie również. A to że ja wyczułem przepływ energii to już chyba świadczy o waszej ułomności-mówił oglądając dokładnie pomieszczenie, a ostatnie słowa wypowiedział zerkając przez ramie na M-917.
Na wasze pomrukiwania o smoczych kulach odezwał się Freecold:
-A cóż ma za związek znak rady Zed-i z bajkami dla małych dzieci o magicznych smoczych kulach, które Freeza wie co robią? - powiedział surowym i dziwnym głosem jak to Icerzy mają w zwyczaju. -Nic nie mam do rady.. utrzymują porządek w galaktyce, ale nie podoba mi się to - stoimy chyba po drugiej stronie barykady - kontynuował Freecold.
Kiedy Kordos i M-917 przylożyliście dłonie do drzwi poczuliście to samo dziwne uczucie co na zewnątrz - jednak tym razem...
Jednak tym razem było ono znacznie silniejsze, niemalże was przyssało - to było uczucie jakby budowla teraz już sama pochłaniała waszą energie. Drzwi nawet niedrgnęły, a wy szybko oderwaliście od nich dłonie, co wcale nie świadczy, że nie straciliście energii - zmęczenie było znikome, jak po krótkiej przebieżce, ale było!
Pomieszczenie pojaśniało w ten sam sposób jak na zewnątrz - tzn. na ścianach pojawiły się małe kanaliki, nici, które niczym żyły pulsowały przez chwilę światłem. Powierzchnia nad drzwiami połyskiwała się jaśniej niż reszta - po chwili pojawiły się tam małe wyładowania, które przebiegały od lewej do prawej rzeźbiąc napis: "strzeżcie się Uwolnionego Wiatru" - duże litery były zaznaczone czerwienią. Obok drzwi w podobny sposób - czyli z towarzyszącymi wyładowaniami - pojawił się mały kwadracik, który swym wyglądem i umiejscowieniem przypomina guzik czy dzwonek.
__________________ Gdybym nie odpisywał przez 2 dni.. plsss PW:)
-"Na horyzoncie widzisz szyb kopalni"
-"Co to za rasa szybko-palni?"
Czego pragnie eMdżej?! |