Spis Stron RPG Regulamin Wieści POMOC Kalendarz
Wróć   lastinn > RPG - ogólnie > Warhammer Fantasy Role Play
Zarejestruj się Użytkownicy

Warhammer Fantasy Role Play Warhammer Fantasy Role Play

« Old World | Religie »

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12-05-2007, 10:58   #1
 
Radullus's Avatar
 
Reputacja: 0 Radullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znany
Ogólne zasady - wątpliwości

Nie za bardzo rozumiem wszystkie zasady Warhammera. Dlatego bardzo proszę o pomoc. Pierwsze moje pytanie dotyczy zbroi: ile maksymalnie można ich nosić oraz jeżeli są najlepszej jakości to czy dodają po 1 punkt PZ na każdej lokacji jaką obejmują czy na jedną wybraną? Drugie pytanie dotyczy testów. Wiele razy spotkałem się z tym, że gracz ma wykonać np. test Zręczności. Jakie jest wtedy ST? MG ustala? Dzięki za odpowiedzi i przepraszam jeżeli zły dział ale bardzo mi się śpieszyło i jestem nowy.
 
Radullus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 11:08   #2
 
Macharius's Avatar
 
Reputacja: 116 Macharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znany
Maksymalna ilość zbroi zależy od logicznego myślenia, nie założysz przecież dwóch zbroi płytowych na siebie prawda? Ale za to możesz narzucić na siebie kolczugę i na nią płyty. Miejsca które ochrania zbroja się nie wybiera np. koszulka kolcza chroni ci ręce (prawą i lewą) i korpus i nic więcej, nic mniej za to kaftan kolczy chroni ci tylko korpus. Jak MG każe wykonać test Zręczności testujesz zręczność, opisy testów masz w podręczniku a jeśli chodzi ci o modyfikatory do trudności to MG je ustala a to zależy albo od logiczności sytuacji albo od jego widzimisie :P
 
Macharius jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 14:21   #3
 
Radullus's Avatar
 
Reputacja: 0 Radullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znany
A można nosić przeszywanice z rękawami, na tym skórznie, na tym pancerz kolczy i na końcu zbroje płytową?
 
Radullus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 14:26   #4
 
Corran's Avatar
 
Reputacja: 116 Corran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znany
Według zasad max PZ to 5 na kazdej lokacji chyba ze zbroja jest z Grimliru to wtedy 6 i co byś nie zrobił to i tak max to 6
 
__________________
Dyplomata to ktoś, kto mówi ci abyś poszedł do diabła, a ty cieszysz się na podróż...
Corran jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 14:47   #5
 
Macharius's Avatar
 
Reputacja: 116 Macharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znanyMacharius wkrótce będzie znany
Max KP to 7 :] pełna zbroja płytowa z gromrilu + odpowiednia runa daje 7 KP na całym ciele.

Radullus a weź spróbuj założyć przyszywnice, skórznię, kolczugę i płyty w realu, gwarantuję że ci się to nie uda. :]
 
Macharius jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 14:48   #6
 
Radullus's Avatar
 
Reputacja: 0 Radullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znany
W moim podręczniku piszę, że średnia 6 lub więcej na każdą lokacje oznacza, że nosze ciężką zbroję. Czyli wg mojego podręcznika można mieć więcej. Poza tym jest jeszcze Zbroja Chaosu.
 
Radullus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 14:54   #7
 
Corran's Avatar
 
Reputacja: 116 Corran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znany
Człowieku, pomyśl załóż na siebie zbroje płytową i wszystko inne.... to pogadamy a Machirius nie brałem pod uwagę magii ale fakt w takim wypadku siedem
 
__________________
Dyplomata to ktoś, kto mówi ci abyś poszedł do diabła, a ty cieszysz się na podróż...
Corran jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 14:58   #8
 
Radullus's Avatar
 
Reputacja: 0 Radullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znany
A skórznie albo przeszywanice razem z płytówką mogę nosić?
 
Radullus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 15:04   #9
 
Corran's Avatar
 
Reputacja: 116 Corran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znanyCorran wkrótce będzie znany
Zauważ jedną rzecz zbroi płytowej nie nosi się na skóre goła pod nią juz jest skórznia i czasem kolczuga a przeszywalnica nie pasuje pod zbroje płytaowa
 
__________________
Dyplomata to ktoś, kto mówi ci abyś poszedł do diabła, a ty cieszysz się na podróż...
Corran jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-05-2007, 15:07   #10
 
Radullus's Avatar
 
Reputacja: 0 Radullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znanyRadullus nie jest za bardzo znany
Właśnie to zauważam, ale jeśli już mowa o tym, że pod zbroją płytową może być kolczuga, to pod kolczugą też coś musi być bo jej się na "gołą klate" nie zakłada.
 
Radullus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

« Old World | Religie »


Zasady Pisania Postów
Nie Możesz wysyłać nowe wątki
Nie Możesz wysyłać odpowiedzi
Nie Możesz wysyłać załączniki
Nie Możesz edytować swoje posty

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Trackbacks jest Wył.
PingbacksWł.
Refbacks are Wył.


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:31.



Powered by: vBulletin Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.1.0
Pozycjonowanie stron | polecanki
Free online flash Mario Bros -Mario games site

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166