Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04-07-2008, 23:57   #365
Eperogenay

Reputacja: 1 Eperogenay jest na bardzo dobrej drodze
$: 7 873
Mogę się poczepiać? Mogę, mogę, mogę? Prooooooszę!

Ok, najwyżej mnie zlinczujecie.
Już po samym opisie i powyższym poście widać, że mamy do czynienia z graczem nowym. Sądząc z cech specjalnych postaci osoba ta nie zna, lub pobieżnie zna Maga. Jako fan tegoż systemu proponuję jedną z dwóch rzeczy, która pozwoli odpoczywać mojemu sumieniu:

a) Ze względu na "-czar - poruszanie przedmiotów" jestem skłonny powitać ową osobę w sesji z otwartymi ramionami, jeśli zrobi tak: przerobi słowa "Mag" na "Sorcerer" lub odpowiednik takowego. I dostosuje się do bycia Hedge Magician Jednocześnie bez zbędnego wydziwiania z robieniem listy zaklęć
b) Co satysfakcjonowałoby mnie niesamowicie, zapoznała się z systemem Mag: Wstąpienie (który moim zdaniem jest lepiej przygotowany niż DA, albo poprostu ja tylko nie mogłem przywyknąć do zmian) i zorientuje się co to Przebudzenie et cetera. Wtedy zniknie ten nieszczęsny "czar", który przyprawia mnie o spazmy.

ad a) Taką propozycję motywuję tym, że wg. karty osoba nie zna systemu a przedstawia dokładnie to, czym są Sorcererzy (czy jak tam "kanonicznie" to tłumaczycie), czyli czary magii (a nie Magyi), proste klątwy, brak Paradoxu.

Poza tym, dosyć ciekawa postać... a kto wie, może Profesor zajmie się rozwojem jej protegowanej? To pchnęłoby go niesamowicie do przodu

Jak wiadomo, guślarze mają całkiem spore szanse na to, aby się Przebudzić.

Eperogenay jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem