Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04-16-2005, 16:30   #1
Hood

Reputacja: 5 Hood jest na bardzo dobrej drodze
$: 56 459
Imiona - znaczące i te zupełnie bez sensu

Tak sobie chodzę po stronach, posty czytam oraz pseudonimy. I tak sobie myślę, nikt niemalże nie występuje jako "Janek Bratek", "Wacław Kowalski" czy "Zdzisio ????ski" wszyscy przybierają jakieś aliasy. Podobnie jest w z postacimi w RPG.
Każdy na tym forum jest jakąś postacią, prawda? Jak w RPG, zatem skoro ten matrix to jedn wielk sesja, to napiszcie:

- Czy Wasze pseudonimy mają coś wspólnego z Imionami postaci, którymi gracie?
- Skąd się wzięły? (imiona postaci / wasze pseudonimy)
- Podzielcie się co ciekawszymi imionami Waszych botaterów wraz z opisami powstania ich godności...??

Zacznę od siebie:

Hood. To było imię pierwszej mojej postaci, którą grałem w WFRP. Był to elfi mag. Szczęśliwie udało mu się uciułać całkiem sporo mocy, więc zoatał arcymagiem.
Skąd wziąłem jego imię? Bynajmniej nie od Robin Hood'a. Zaskakujące, kiedyś interesowałem się marynistyką, II wojną światową na morzach i oceanach. Brytyjczycy mieli taki okręt, który był ich chlubą i flagowym okretem admiralicji. Ów ciężki krążownik został zatopniony przez niemiecki superpancernik Bismarck... A naazywał się H.M.S. Hood...
Poza tym H oo d można zapisać jak symbol nieskończoności... Nieskończonej mocy maga...
I tak narodziło się moje pseudo - od okrętu do czarodzieja...

Rage within my heart
Hood jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Reklama