Mnie osobiście nie przeszkadzają puste posty. A muszę przyznać że jest to bardzo wygodne. Wysłać pojedyńcze zapytanie do GM'a i uzyskać odpowiedź to jeszcze spoko. Sprawa komplikuje się gdy robimy bardziej złożone czynności i korespondencja zaczyna się na dobre. O wiele łatwiej wysłać ukrytego posta i dostać ukrytą odpowiedź od GM'a w poście gdzie są też informacje dla "reszty" teamu. Tak samo gdy rozmawiam z innym graczem bez świadków, trzeba wysyłać dwa PW (gracz, GM), odpowiedź tak samo, to nie potrzebnie utrudnia rozgrywkę. Pisząc posta, wpisuje tylko trzy numery ID i mam wszystko z głowy. Więc jeśli chodzi o moją wygodę, to dla mnie mogą być puste posty. Jeśli chodzi o obserwatorów, znaczy czytających (bo w końcu nie wiem dla kogo ma być lepiej dla Nass
, czy dla Nich), to może niech Oni się wypowiedzą - taka moja propozycja. Oczywiście jak w każdej sesji, działa złota zasada, czyli GM ma zawsze ostatnie słowo i tak będzie. Więc z tego co widzę wyżej teraz stosujemy PW. Dodam tylko od siebie że mnie się to nie podoba.
Pozdrawiam
8)