Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07-31-2007, 11:05   #9
Bortasz

Reputacja: 3 Bortasz jest na bardzo dobrej drodze
$: 62 599
A już myślałem, że gorzej być nie morze.

Tristan zmrużył oczy przyglądając się piratowi jego dłonie błądziły wokół szpady i sztyletu.

Całe te tałatajstwo należałoby wytruć niczym plagę szczurów. Jego ludzie właśnie tam mordują grabią i gwałcą poddanych Le emperora... A on tu sobie siedzi i szczerzy się do nas niczym zadowolona z siebie tchórzofretka!

Bez słowa podszedł do pergaminu, jaki zbir położył na stole i przeczytał go uważnie nie zbliżając się za nadto do bandyty. Gdy skończył aż westchnął z rezygnacją.

No pięknie... Nie dość, że przyjdzie mi mieć za towarzysza szalonego Inlandczyka jakiegoś nicponia to jeszcze z piratem przyjdzie mi się bratać? Czy po to wstąpiłem do Zakonu?!? I jeszcze kobiety! Na pirackim statku! Powinienem raczej tego tutaj zaszlachtować jak wieprza którym zapewne jest i wspomóc tutejszy garnizon w walce z jego ludźmi niż...

Pokręcił głową... I spojrzał na delikwenta pakującego butelki.

”No przynajmniej jeden wie, czego chce od życia.”

- Ruszmy się z tej karczmy nim ktoś wróci. Chciałbym wrócić do domu jak najszybciej się da zostawiłem parę ważkich spraw bez rozstrzygnięcia.

MówiÄ…c ostatnie sÅ‚owa musnÄ…Å‚ palcami swÄ… szpadÄ™ i spojrzaÅ‚ na „Kapitana” jakby na coÅ› czekajÄ…c.

Człowiek kierujący się tylko rozsądkiem, myli się najczęściej. Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nie przemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma sie wątpliwości, dobrze jest zasięgnąć porady... A czymże jest prawdziwa męskość, jeśli nie wymieszanymi w odpowiednich proporcjach klasą i szaleństwem?
Bortasz jest offline